Home  > Nieuws

Nominatie Fertikal voor de Leeuw van de Export

26 juni 2020

Op 23 september 2020 vindt de jaarlijkse uitreiking plaats van de Leeuw van de Export. Dit is een prijs voor Vlaamse bedrijven die noemenswaardige exportresultaten hebben verwezenlijkt. Eén van de zes genomineerden is Fertikal uit Beveren, tevens B-lid van VCM

Nominatie Fertikal voor de Leeuw van de Export

Fertikal is in Vlaanderen een belangrijke producent van organische en organominerale meststoffen. Het bedrijf recycleert op jaarbasis 300.000 ton bijproducten uit de intensieve veeteelt afkomstig uit heel Vlaanderen en Nederland. Deze lokale grondstoffen, voornamelijk kippenmest, worden via een energie-efficiënte manier verwerkt tot organische meststoffen. Doordat Fertikal in de haven van Antwerpen gelegen is, kunnen deze eindproducten wereldwijd verspreid worden. De meststoffen worden namelijk naar meer dan 55 landen in de wereld afgevoerd, zoals Vietnam, Zuid-Korea, Madagaskar, Columbië en Dominicaanse Republiek. Ongeveer 48% van de bestemmingen van de exportlanden zijn niet EU-landen.

 

Het feit dat een bedrijf die meststoffen als grondstof gebruikt een nominatie krijgt, plaatst de mestverwerkende sector in een verdiend mooi daglicht. De waardevolle producten van Fertikal, gebaseerd op dierlijke mest, zijn zeer gegeerd bij boeren in ontwikkelingslanden. De jarenlange innovatie en technologie-optimalisatie van Fertikal’s mestkorrels worden door de nominatie voor de Leeuw van de Export bekroond en vormen hiermee een toonbeeld voor de sector.

 

De Leeuw van de Export wordt uitgereikt door Flanders Investment & Trade (FIT). FIT ondersteunt Vlaamse bedrijven bij het internationaal ondernemen en promoot Vlaanderen als vestigingsplaats voor buitenlandse bedrijven. Bij de uitreiking worden per categorie twee bedrijven bekroond als winnaar. De eerste categorie ‘Bedrijven met maximaal 49 medewerkers’ bevat 3 genomineerden, waartoe Fertikal behoort. De tweede categorie ‘bedrijven met 50 of meer medewerkers’ bevat eveneens drie genomineerden. Alle zes bedrijven werden door een vakjury genomineerd uit de ingediende dossiers. Een voorstelling van alle genomineerden vindt u hier.

De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 23 september om 18u. Na inschrijven op de site is het mogelijk om deze uitreiking gratis online te volgen.