Home  > Nieuws

Een blik op het netwerk van biogasinstallaties van SYSTEMIC

13 juni 2018

VCM neemt sinds vorig jaar als partner deel aan het Horizon2020 project SYSTEMIC dat verschillende full-scale technologieën zal demonstreren om nutriënten, organische stof en water te recupereren uit digestaat van mest en organisch afval.

Een blik op het netwerk van biogasinstallaties van SYSTEMIC

Dit gebeurt aan de hand van 5 Europese "Demonstratie" biogasinstallaties, die op volle schaal operationeel zijn en die in het project van nabij bestudeerd worden.

Daarnaast werden elf vergistingsinstallaties geselecteerd als "Outreach Locations" uit verschillende landen, waarvan 2 uit Vlaanderen en 1 uit Wallonië.

Deze "Outreach Locations" hebben een sterke interesse in de mogelijkheden die nutriëntenrecuperatie kan bieden en willen mee onderzoeken of dit een duurzame en winstgevende manier is om hun bedrijf voor te bereiden voor de toekomst.

Op de website van SYSTEMIC kan je informatiefiches van de Demo bedrijven en informatiefiches van de Outreach Locations downloaden, dewelke een unieke blik werpen op hun proces, de verwerking en afzet van het digestaat, hun business case en drijfveren voor nutriëntenrecuperatie.

In het SYSTEMIC netwerk van biogasbedrijven is er nog steeds plaats voor andere bedrijven geïnteresseerd in de (technologische) mogelijkheden van nutriëntenrecuperatie en die informatie wensen uit te wisselen met andere uitbaters van biogasbedrijven en wetenschappers.

Heeft u interesse? Schrijf u dan hier in als "Associated plant" en ontdek hoe u kunt betrokken worden bij SYSTEMIC.