Veldproeven 2021

Ook in 2021 zetten de vier proeftuincentra zich terug in om veldproeven uit te voeren op verschillen gewassen. Uiteraard wordt er terug bemest met herwonnen meststoffen uit de dunne fractie van varkens- en rundermest.

Volgende gewassen zullen dit jaar gebruikt worden in de veldproeven:

Proefcentrum Hoofdteelt
PSKW Bloemkool
Hooibeekhoeve Maïs en gras
Rusthoeve Aardappelen
Bocholt Maïs

Wens je op de hoogte te blijven van deze veldproeven? Houd deze pagina en onze Facebookpagina zeker in de gaten. Wil je absoluut niets missen, schrijf je dan in voor de klankbordgroep van dit project.

Veldproevenvlog

Benieuwd hoe herwonnen meststoffen uit dunne fractie mest worden ingezet in verschillende teelten?

Ongeveer tweewekelijks zal hieronder een update verschijnen over de lopende veldproeven van Nitroman bij de verschillende proeftuincentra via filmpjes en/of foto's.

Check zeker ook onze facebookpagina!

PSKW - bloemkool en prei

In onderstaand filmpje toont Proefstation voor de groenteteelt hoe de veldproef van bloemkool verloopt waarbij ammonmiumnitraat en ammoniumsulfaat worden toegepast met behulp van een slangenpomp. 

Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten.

Rusthoeve - aardappelen

In onderstaand filmpje toont Proefboerderij Rusthoeve hoe de veldproef van aardappel verloopt waarbij ammonmiumnitraat, ammoniumsulfaat en mineralenconcentraat worden toegepast.


Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten.