VCM tools

In de loop der jaren ontwikkelde VCM samen met andere partners een aantal handige tools voor de landbouwer, veehouder, mestverwerker,...

Rekentool financiële haalbaarheid Stripping-Scrubbing en Membraanfiltratie

Tijdens het Interreg NL-VL project NITROMAN wordt een rekentool ontwikkeld voor de analyse van de financiële haalbaarheid van de onderzochte technieken (Stripping-Scrubbing en Membraanfiltratie) op bedrijfsniveau. 

De voorlopige versie van deze rekentool kan u hier aanvragen. Pas op! Deze rekentool wordt binnen het NITROMAN project nog verder ontwikkeld. Er wordt verder gewerkt aan de gebruiksvriendelijkheid en voorlopig zijn de berekeningen rond de afzet van mest alleen van toepassing voor Nederlandse bedrijven omdat deze gebaseerd zijn op Nederlandse wetgeving. De Vlaamse situatie wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Geïnteresseerden kunnen bij DLV Advies, NCM of VCM om een persoonlijk gesprek vragen voor meer uitleg over de rekentool. 

Aangezien deze tool in excel is gemaakt en er met verloop van tijd een update nodig zal zijn, gelieve u hieronder te registreren indien u de rekentool wilt ontvangen. Wij bezorgen u dan via e-mail de tool en houden u op de hoogte wanneer een nieuwe versie beschikbaar is.