Home  > Nieuws

Nitroman-evenementen in het najaar

14 juli 2021

Het Interreg Vlaanderen-Nederland project NITROMAN wil in de Vlaams-Nederlandse grensregio onderzoeken of minerale meststoffen kunnen worden gewonnen uit de beschikbare mestoverschotten via stripping-scrubbing en membraanfiltratie.

In het kader van dit project worden er na de zomer enkele interessante evenementen georganiseerd.

Nitroman-evenementen in het najaar

Belangrijke data

Hou zeker volgende dagen vrij in uw agenda:

  • Op donderdag 30 september 2021 is iedereen welkom bij Inagro (Rumbeke, België), waar een pilootinstallatie met stripping-scrubbing van Detricon wordt gedemonstreerd.
     
  • Op donderdag 14 oktober 2021 wordt in Nederland een tweede klankbordgroep georganiseerd waarbij de voorlopige resultaten van de veldproeven worden toegelicht. De rekentool, die binnen het project werd ontwikkeld om de financiële kant van het RENURE-verhaal te belichten, zal ook toegelicht worden. Na de klankbordgroep is er de mogelijkheid om de membraanfiltratie-installatie van Strocon te bezoeken.
     
  • Tijdens ManuREsource 2021 in ‘s Hertogenbosch zal er op donderdag 25 november 2021 een parallelle sessie gewijd worden aan Nitroman. Daarnaast wordt een ronde tafel georganiseerd op het congres over de rekentool en de afzetmogelijkheden van de geproduceerde RENURE-producten uit het NITROMAN-project. Meer informatie over ManuREsource 2021 is te vinden op www.manuresource.org.

Meer praktische info over de evenementen en de inschrijfmogelijkheden worden later nog gecommuniceerd. Blijf intussen op de hoogte van het project via www.nitroman.be en de Nitroman-Facebookpagina.