Home  > Nieuws

Nutricycle Vlaanderen Werkgroep 15 september 2021

16 augustus 2021

Nutricycle Vlaanderen is een platform dat de transitie van nutriëntverwijdering naar nutriëntrecuperatie van biomassastromen wil realiseren. Meer concreet wordt door Nutricycle Vlaanderen het ‘Actieplan Nutriëntenrecuperatie Vlaanderen’ uitgewerkt. VCM is voorzitter van de Nutricycle Vlaanderen Werkgroep ‘Nutriëntenrecuperatie uit mest’.

 

Nutricycle Vlaanderen Werkgroep 15 september 2021

De voorbije maanden heeft Nutricycle Vlaanderen, op basis van de input uit de verschillende werkgroepen (o.a. de WG Mest van 4/9/2020 en 4/3/2021) een eerste draft-versie van het ‘Actieplan Nutriëntenrecuperatie Vlaanderen’ opgemaakt.

Op 15 september 2021 van 13u30 tot 17u worden de volgende werkgroepen van Nutricycle Vlaanderen op Campus Ardoyen in Zwijnaarde (Technologiepark-Zwijnaarde 126, 9052 Gent) georganiseerd, om het actieplan verder te bespreken.

In navolging van de eerdere werkgroepen, worden in een korte plenaire sessie de algemene krijtlijnen van het actieplan ‘Transitie van nutriëntverwijdering naar -recuperatie in Vlaanderen’ voorgesteld. Nadien zal in 4 kleinere groepen dit actieplan meer in detail doorgenomen worden zodat extra feedback of input nog meegenomen kan worden in de verdere finalisatie. In deze werkgroepen komen geïnteresseerde stakeholders samen om zich over een specifiek thema m.b.t. nutriëntrecuperatie te buigen. Deelnemers kunnen hierbij actief thema’s aanbrengen die hun werkgroep aanbelangen.

De werkgroepen worden gevolgd door een netwerkreceptie.

U kan zich hier inschrijven. Na inschrijving ontvangt u in de week van 6/9 het draft actieplan dat besproken zal worden tijdens de werkgroep van 15/9.