Home  > Nieuws

Projectoverzicht Vlaanderen en Europees verband

22 november 2023

In het kader van een subsidieopdracht, uitgeven door de VLM-mestbank, heeft VCM een overzicht gemaakt van zowel alle huidige en toekomstige onderzoeks- en demoprojecten in Vlaanderen als projecten met een Europees verband die van belang zijn voor mestverwerking en nutriëntenrecuperatie. Dit resulterende overzicht biedt beknopte samenvattingen van de projecten, inclusief eventuele behaalde resultaten. Ook bij projecten waar VCM geen deel uitmaakte van de stuurgroepen, werden resultaten verzameld via het uitgebreide projectnetwerk waarover VCM beschikt. Projecten die te vinden zijn in het overzicht zijn bijvoorbeeld het project BioDEN of het recent gestarte RAMBO.

Projectoverzicht Vlaanderen en Europees verband

Door al deze verschillende projecten bij elkaar te zetten, krijgen we een goed beeld van de problemen én kansen in mestverwerking en nutriëntenrecuperatie. Deze samenvatting van projecten m.b.t. mestverwerking is te vinden op deze link en in het kenniscentrum op onze site. Als u op de hoogte bent van andere relevante en interessante projecten, moedigen we u aan deze informatie te delen door een e-mail te sturen naar info@vcm-mestverwerking.be. Bovendien, als u betrokken bent bij projecten waarvan u denkt dat er aanvullende informatie waardevol zou zijn, staan we open voor uw input. Laat het ons weten, en we zullen graag het overzicht aanpassen.

Houd er rekening mee dat dit overzicht regelmatig wordt bijgewerkt en uitgebreid met nieuwe projecten. Uw bijdragen zijn van onschatbare waarde en dragen bij aan de volledigheid en relevantie van dit overzicht, waardoor het een waardevolle bron blijft voor alle belanghebbenden in het veld van mestverwerking.