Home  > Agenda

Optimaal gebruik maken van zonne-energie

13 september 2018

Een melkveebedrijf geeft gemiddeld 7% van zijn budget uit aan energie. Dit aandeel stijgt gestaag, door de toegenomen automatisering maar ook door de stijgende prijzen van gas, stookolie en elektriciteit. Reden genoeg om het energieverbruik eens onder de loep te nemen! Tijdens 4 studiedagen, georganiseerd door Danone, VCM en Innovatiesteunpunt in kader van het project WINGS, krijgen melkveehouders tips & tricks over energiebesparing en omschakelen naar groene energie.

 

Wist u dat melkveehouders gemiddeld 12 % energie kunnen besparen? Dat je gemiddeld 5 000 kWh/jaar kan besparen door te investeren in een voorkoeler? En dat ruim de helft van de onderzochte melkveebedrijven zelf energie produceert? Dit zijn slechts enkele van de resultaten uit de 32 energiescans die in kader van het WINGS project werden uitgevoerd bij de Danone melkveebedrijven.
Deze resultaten, leerpunten en tips willen Danone, VCM en Innovatiesteunpunt delen met de hele sector. Daarom organiseren ze 4 studiedagen tussen juni en september.

Op 13 september (13 uur) gaat de laatste sessie rond Optimaal gebruik maken van zonne-energie door bij Thomas More Hogeschool te Geel.

Meer info rond het programma vindt u hier binnenkort terug.