Home  > Agenda

Tour de Boer Ammoniakreductie in de pluimveestal

24 juni 2024

Op 24 juni organiseert Inagro, 'Tour de Boer'. Dit is een initiatief van het project RAMBO dat maatregelen en technieken wil ontwikkelen die varkens- en pluimveehouders in staat stellen om hun ammoniakuitstoot aanzienlijk te verminderen.

Programma:

  • Greenfarm VOF, waar veehouder Ben Beerens de werking van de ECO Air Care zal demonstreren en toelichten. Dit is een luchtbehandelingssysteem dat de stikstofuitstoot van een pluimveestal gemiddeld met 90% verlaagt. De afgevangen ammoniak wordt omgezet naar een vloeibare kunstmestvervanger. Het systeem zorgt ook voor een aangenaam stalklimaat met constante temperatuur.
  • Venco Campus, een innovatiecentrum voor de pluimveehouderij, waar Vencomatic gevestigd is. Daar kom je meer te weten over nieuwe ammoniakreducerende klimaatsystemen. 

9.30 u: Onthaal

10.00 u: Verwelkoming – door Bianca Aarts (ZLTO), namens het RAMBO-projectteam 

10.05 u: Voorstelling Venco Campus ‘Vencomatic Group’: presentatie en demonstratie over klimaatsystemen door Victor van Wagenberg (hoofd Product Management - Vencomatic Group). Mogelijkheid om vragen te stellen. 

12.00 u: Lunch  

13.00 u: Verplaatsen naar stalbezoek: Greenfarm VOF, Groenstraat 6, 5528 NS Hoogeloon (Nederland) 

13.30 u: Voorstelling techniek ‘ECO Air Care’: presentatie en demonstratie van het ECO Air Care stalsysteem. Veehouder Ben Beerens deelt zijn gebruikservaring. Mogelijkheid om vragen te stellen.

15.00 u: Slotwoord - door Bianca Aarts (ZLTO) 

Deelname is gratis, maar inschrijving is verplicht