Home  > Agenda
16 september 2018

Dag van de landbouw

'Dag van de Landbouw' wordt in Vlaanderen jaarlijks op de derde zondag van september georganiseerd door Boerenbond en Landelijke Gilden. Een vijftigtal bedrijven zetten hun deuren open voor iedereen die kennis wil maken met de hedendaagse Vlaamse land- en tuinbouw.

Bezoekers kunnen meer te weten komen over de verschillende productieprocessen, de manier van leven op een landbouwbedrijf en de hedendaagse methoden. Voor jong en oud voorzien de deelnemende bedrijven activiteiten: een rondleiding met de boer, een tekenwedstrijd voor de kinderen, samen een glaasje drinken of het platteland ontdekken met de fiets. De bedrijven ontvangen geen vergoeding voor hun deelname en werken volledig vrijwillig mee aan het evenement.

De 'Dag van de Landbouw' wil zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de hedendaagse land- en tuinbouw. Dat kan door de bezoekers een mix van informatie en amusement aan te bieden. De bezoekers krijgen informatie over de land- en tuinbouw, maar hebben ook de kans om te genieten op en van het platteland. Voor het 'amusementgedeelte' kunnen ze een beroep doen op de plaatselijke afdeling van Landelijke Gilden.

,
Meer info

Eerstvolgende evenementen

10 september Uitnodiging Nitroman: Kick-off en bedrijfsbezoek Meer info
24 november VCM Studienamiddag Meer info