Home  > Agenda
25 januari 2019

Infosessies over zesde Vlaamse ontwerp-mestactieprogramma (MAP 6) - Gent

Het openbaar onderzoek over het zesde Vlaamse ontwerp-mestactieprogramma (MAP 6) met bijhorend ontwerp van het plan-MER, loopt van 24 december 2018 tot en met 21 februari 2019. Om intermediairs en andere belanghebbenden daarover in te lichten, organiseert de VLM twee infosessies. Op die manier kunnen belanghebbenden op een goed geïnformeerde manier input geven tijdens het openbaar onderzoek. Reageren op het openbaar onderzoek kan alleen via het digitale inspraakformulier.

Door dieper in te gaan op de inhoud van de ontwerpplannen, hoopt de VLM om meer relevante reacties te ontvangen tijdens het openbaar onderzoek.  De toelichtingen gaan niet over de praktische implementatie van de plannen. Dat kan niet zolang de plannen niet definitief zijn. In 2019 blijft de huidige wetgeving van kracht, tot op het moment dat de nieuwe maatregelen definitief zijn goedgekeurd. Op dat moment communiceert de Mestbank over het definitieve MAP6 en de praktische modaliteiten.

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht. 

Koningin Maria Hendrikaplein 70, 9000 Gent
Meer info

Eerstvolgende evenementen

28 mei Algemene Vergadering VCM Meer info
03 juni Webinar stikstofdecreet: "Wat betekent het stikstofdecreet voor bedrijven met een mestverwerking/-mestbewerking?" Meer info
13 juni Daguitstap innovatieve mestbewerkingstechnieken op het landbouwbedrijf Meer info