Home  > Agenda
30 oktober 2020

Studiedag waterlinzen

In het kader van een nieuw VLAIO-LA landbouwtraject willen Flanders’ FOOD, Inagro, Universiteit Gent en Vives Hogeschool de rendabiliteit en technische haalbaarheid van eendenkroos in Vlaanderen bepalen in 3 landbouwsectoren. Dit zal men doen door 3 pilootopstellingen te bouwen binnen de glastuinbouw, aquacultuur en varkenshouderij. Op vrijdag 30 oktober 2020 (mogelijks online, maar voorlopig gepland bij Inagro) wordt een workshop georganiseerd rond waterlinzen. Tijdens de plenaire sessie wordt u op de hoogte gebracht van het potentieel van waterlinzen in voeding- en veevoedertoepassingen en komt u meer te weten over de teelt van deze bijzondere waterplantjes. Daarna zal men in kleinere groepjes samen nadenken over de opportuniteiten en mogelijke uitdagingen van waterlinzen in de gehele keten van landbouwer tot verwerker.

Waterlinzen, ook wel eendenkroos genoemd, zijn met hun uitstekende eiwitsamenstelling en interessante teelteigenschappen een goede kandidaat om op in te zetten in het kader van de eiwittransitie. Maar kunnen deze waterplantjes bij ons goed geteeld worden? En voor welke toepassingen zijn waterlinzen allemaal geschikt? Is de teelt van waterlinzen op varkensmest of effluent na biologische mestverwerking mogelijk?

De workshop op 30/10 past binnen het nieuwe initiatief Nutricycle Vlaanderen, een online platform dat informatie en projecten rond nutriëntenrecuperatie bundelt. 

U kan zich hier inschrijven.

Hier vindt u ook een link naar een bijhorende enquête. Deze enquête wordt georganiseerd als vooronderzoek van het VLAIO-LA traject.

Ieperseweg 87, 8880 Beitem
Meer info