Home  > Nieuws

SAVE THE DATE: Studienamiddag mestverwerking 24/11/2020

28 mei 2020

Op dinsdag 24 november 2020 organiseert VCM vzw bij ILVO in Melle (Caritasstraat 39, Melle) een studienamiddag waarin verschillende nieuwigheden in de Vlaamse mestverwerkingssector aan bod zullen komen.

SAVE THE DATE: Studienamiddag mestverwerking 24/11/2020

VCM Studienamiddag 24/11/2020

Als inleiding wordt er meer inzicht gegeven over recente aanpassingen in de wetgeving rond mestverwerking, worden de resultaten van de VCM bevraging over de operationele mestverwerkingscapaciteit in Vlaanderen gepresenteerd en wordt het Vlaamse overlegplatform ‘Nutricycle’, recent opgericht om het proces van nutriëntenrecuperatie te versnellen, voorgesteld.

Deze plenaire sessie wordt gevolgd door 3 parallelle sessies over de toepassing van effluent als bron van kalium en water, de toepassing van spuiwater en de recuperatie van nutriënten uit mest. In deze sessies wordt telkens eerst een stuk theorie en wetgeving toegelicht, al dan niet in kader van een project. Daarna komt er in elke sessie een stuk praktijkervaring aan bod. Door het toepassen van het doorschuifsysteem zal er geen enkele sessie gemist moeten worden.

Na een plenaire nabeschouwing wordt er tenslotte afgesloten met een receptie met uitgebreide netwerkmogelijkheden.

Stip dus zeker alvast dinsdag 24 november 2020 reeds aan in uw agenda!

Deelnameprijs is €40 ex. BTW. VCM A-leden ontvangen drie gratis deelnames en VCM B-leden ontvangen 1 gratis deelname.

VCM vzw houdt u verder op de hoogte i.v.m. het definitief programma en inschrijving.

VOORLOPIG PROGRAMMA

  • 12u45 – 13u00:               Onthaal en verwelkoming met koffie
  • 13u00 – 14u15:               Plenaire sessie
  • 14u15 – 14u30:               Pauze
  • 14u30 – 17:15:                Parallelle sessies
  • 17:15 – 17:30                  Nabeschouwing en discussie
  • 17u30 – 19:00:                Receptie

 

Oproep sponsors studienamiddag VCM

Deze studienamiddag, georganiseerd door VCM, wordt gesteund door ABS, Boerenbond, Departement Landbouw en Visserij en VLM.

Wenst u ook uw bedrijf/organisatie in de kijker te zetten tijdens deze studienamiddag? Tijdens het onthaal, de koffiepauze en de receptie wordt voldoende tijd voor netwerking voorzien. Tijdens deze momenten kunnen de bedrijfsstanden worden bezocht.

U kan zich via dit formulier aanmelden als sponsor voor de studienamiddag. Het sponsorpakket kost €500 (ex. BTW) en omvat:

  • Vermelding logo op alle communicatie (website, mailings, inleidende presentatie, documentatie voor deelnemers, flyer*)
  • 2 gratis deelnames (t.w.v. 2x 40 euro ex. BTW)
  • Ruimte voor 1 infostand OF machinedemonstratie buiten
  • Eigen beachvlag met logo aan ingang event

In samenspraak met VCM kan men als sponsor ook een gadget aanbieden (notablokje met logo, balpen met logo, usb-stick, ander sponsorvoorstellen,…). Hierbij wordt een extra kostprijs aangerekend, dit in overleg tussen organisatie en sponsor. Indien de gadget zelf wordt voorzien, valt deze extra kost weg.

*Vermelding van uw logo op de flyer van de studienamiddag is enkel te garanderen u zich heeft aangemeld voor 30 augustus 2020.